مرکز خدمات
راهنمای جامع و کامل برای همه چیز در مورد درمان (تراپی)

درمان (تراپی) چیست؟

درمان(تراپی)، که به عنوان روان‌درمانی یا گفتاردرمانی نیز شناخته می‌شود، به تکنیک‌هایی اشاره دارد که به افراد کمک می‌کند رفتارها، افکار و احساساتی که مشکلات یا ناراحتی ایجاد می‌کنند، تغییر دهند. این اصطلاح کلی به درمان اختلالات روانی و ناراحتی‌های روانی از طریق مداخلات گفتاری و روانشناختی اشاره دارد.

مشکلاتی که با درمان(تراپی) برطرف می‌شوند، شامل دشواری در مواجهه با فقدان، استرس در خانه یا محل کار، پردازش تروما، و مقابله با علائم شرایط روانی خاص است.

آیا درمان مؤثر است؟

تحقیقات نشان می‌دهد که درمان(تراپی) می‌تواند به کاهش افسردگی، اضطراب، علائم اختلالات تغذیه، و همچنین کمک به کسانی که با اعتیاد دست‌وپنجه نرم می‌کنند، کمک کند. در واقع، مطالعات نشان می‌دهند حدود ۷۵٪ از افرادی که وارد روان‌درمانی می‌شوند، از آن بهره می‌برند.

مطالعات بسیاری نیز نشان داده‌اند که درمان ترکیبی برای افسردگی (روان‌درمانی همراه با دارودرمانی) مزایای بیشتری نسبت به درمان‌های تک‌بعدی دارد.

داشتن فضایی برای پردازش و صحبت درباره تجربیات و اتفاقات زندگی می‌تواند تغییرات عمیقی ایجاد کند. در حالی که بسیاری از افراد اغلب به دوستان، خانواده یا شریک زندگی خود برای حمایت تکیه می‌کنند، معایب زیادی در اتکا به این منابع به‌صورت انحصاری وجود دارد.

هزینه درمان چقدر است؟

هزینه درمان(تراپی) به‌طور متوسط بین ۶۰ تا ۲۰۰ دلار در هر جلسه می‌باشد، اگرچه این هزینه بسته به عوامل مختلف متفاوت است. ارائه‌دهندگان آنلاین معمولاً در انتهای پایین‌تر این محدوده قرار دارند (۶۰ تا ۱۰۰ دلار در هفته)، در حالی که جلسات حضوری معمولاً بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار هزینه دارند. به سادگی می‌توان گفت که هزینه‌ها می‌توانند مانع بزرگی برای دریافت درمان باشند.

یک نظرسنجی از Verywell Mind نشان داد که در حالی که هشت نفر از هر ۱۰ آمریکایی که تحت درمان(تراپی) هستند آن را یک سرمایه‌گذاری خوب می‌دانند، تقریباً نیمی از افراد نگران توانایی پرداخت هزینه بلندمدت آن هستند. اگرچه درمان(تراپی) آنلاین اغلب گزینه‌ای مقرون به صرفه‌تر فراهم می‌کند، اما همچنان ممکن است صدها دلار در ماه هزینه داشته باشد که بسیاری از افراد نمی‌توانند آن را بپردازند، مخصوصاً اگر تحت پوشش بیمه نباشد.

درمان چگونه کار می‌کند؟

وقتی درمانگری را پیدا کردید که ممکن است مایل به همکاری با او باشید، بهترین کار این است که یک جلسه مشاوره برنامه‌ریزی کنید. این فرصتی است برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره درمانگر کسب کنید و او نیز ایده‌ای ابتدایی از نیازهای شما به دست آورد. پس از برنامه‌ریزی جلسه اول خود با درمانگر، ملاقات اولیه (که به عنوان جلسه پذیرش نیز شناخته می‌شود) زمانی برای آشنایی بیشتر شما و درمانگر است و به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید چگونه پیش بروید.

در جلسه اول، درمانگر ممکن است از شما بپرسد:
  • علائم شما چیست؟
  • چه چیزی شما را به درمان (تراپی) آورده است؟
  • چه چیزی ممکن است زندگی شما را بهتر کند؟
  • اهداف شما از درمان چیست؟
  • سوالاتی درباره تاریخچه شما، از جمله دوران کودکی، تحصیلات، روابط (خانواده، عاشقانه، دوستان)، وضعیت زندگی فعلی و حرفه شما.
در نظر داشته باشید که روان‌درمانی معمولاً به حداقل چندین جلسه نیاز دارد، بنابراین در همان روز اول انتظار حل فوری مشکلات خود را نداشته باشید. درمان (تراپی) برای کمک به شما در شناخت خود و تجهیزتان به راه‌حل‌های بلندمدت است، نه رفع سریع. شما و درمانگرتان باید درباره طول درمان، روش‌های به کار گرفته شده، و جزئیات محرمانگی بیمار به توافق برسید. درمانگر شما این موارد را ثبت می‌کند تا یک طرح درمان ایجاد کند. طرح درمان در درمان (تراپی) به عنوان نقشه‌ای عمل می‌کند که برای هدایت جلسات آینده و اطمینان از بهره‌برداری کامل شما از درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. درمانگر شما می‌تواند بر اساس مسائل مطرح شده در درمان (تراپی) و پیشرفت شما در اهداف، طرح درمان را به‌روز کند. جلسات بعدی شما بیشتر جنبه درمانی خواهند داشت. به عنوان مثال، در جلسه دوم ممکن است یک علامت، مشکل، یا تروما گذشته‌ای که در جلسه اول ذکر کرده‌اید، بررسی شود.

طول مدت درمان (تراپی) چقدر است؟

بسته به مشکل شما و اهداف درمان، درمان (تراپی) ممکن است چند جلسه یا چندین ماه یا سال طول بکشد. اگرچه احتمالاً می‌خواهید بدانید چه مدت طول می‌کشد تا “احساس بهتری” داشته باشید، اما پاسخ ساده‌ای وجود ندارد و بسیار فردی است.

چگونه درمان (تراپی) را شروع کنیم

ابتدا به خودتان تبریک بگویید که اولین قدم را در مسیر بهبود سلامت روانی خود برداشته‌اید (این یک قدم بزرگ است). شروع درمان (تراپی) یک تصمیم شخصی است، بنابراین مهم است که تصمیم بگیرید کدام محیط و برنامه برای شما مناسب‌تر است. به عنوان مثال، اگر ترجیح می‌دهید از راحتی خانه خود با درمانگر از طریق ویدئو یا تماس تلفنی ملاقات کنید، می‌توانید درمان (تراپی) آنلاین را در نظر بگیرید.

پیدا کردن درمانگر

گام بعدی این است که یک ارائه‌دهنده پیدا کنید که مایل به همکاری با او باشید. مکان‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید جستجوی خود را برای پیدا کردن یک درمانگر آغاز کنید. برخی از گزینه‌ها عبارتند از:

  • توصیه‌های دوستان: دوستانی که تجربیات خوبی با یک درمانگر خاص داشته‌اند، می‌توانند منبع عالی برای یافتن ارائه‌دهنده درمان باشند.
  • ارجاع از پزشک: پزشک اصلی شما نیز می‌تواند یک نقطه شروع عالی برای جستجوی درمانگر باشد.
  • دایرکتوری‌های آنلاین درمان: می‌توانید به صورت آنلاین جستجو کنید تا فهرست‌های درمانگران را بیابید، که می‌توانید بر اساس تحصیلات درمانگر، هویت‌ها (از جمله نژادی، فرهنگی، جنسیتی و جنسی)، تخصص درمان، رویکرد درمانی، تجربه و محل جغرافیایی جستجو کنید.

عوامل مهم در انتخاب درمانگر

با توجه به اهمیت رابطه شما با درمانگر برای سلامت روانی‌تان، ممکن است هنگام انتخاب درمانگر به عوامل زیر توجه کنید:

  • جنسیت: آیا فکر می‌کنید با یک مرد یا زن احساس راحتی بیشتری خواهید داشت؟
  • سن: آیا می‌خواهید با کسی کار کنید که مسن‌تر، جوان‌تر یا هم‌سن شما باشد؟
  • مذهب: آیا برای شما مهم است که درمانگر وابستگی مذهبی خاصی داشته باشد؟
  • ملیت: آیا ترجیح می‌دهید با کسی کار کنید که هموطن شما باشد یا درک شخصی از فرهنگ شما داشته باشد؟
  • تواضع فرهنگی: آیا داشتن درمانگری که باورهای هویت منحصربه‌فرد شما را به رسمیت می‌شناسد و احترام می‌گذارد، برای شما مهم است؟ این شامل راحتی در رسیدگی به مسائل مربوط به هویت جنسیتی، ناتوانی‌ها، هویت‌های قومی و ظرافت‌های مرتبط در دسته‌بندی‌های فوق می‌شود.

داشتن یک درمانگر مناسب می‌تواند به معنای واقعی کلمه زندگی شما را به سمت بهتر شدن تغییر دهد، بنابراین تمام تلاش خود را بکنید تا بهترین گزینه را پیدا کنید.

انواع روش‌های درمانی

بسته به شرایط درمان، روش‌های متعددی برای درمان وجود دارد که متناسب با نیازهای فردی طراحی شده‌اند. نوع رویکرد ممکن است همچنین به تخصص درمانگر روانی بستگی داشته باشد. در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا شوید:

درمان (تراپی) پذیرش و تعهد (ACT)

درمان (تراپی) پذیرش و تعهد (ACT) نوعی روان‌درمانی است که به‌جای تلاش برای تغییر افکار منفی، احساسات، علائم و شرایط یا تبدیل آن‌ها به حالت “مثبت‌تر”، بر پذیرش آن‌ها تأکید دارد. همچنین افزایش تعهد به فعالیت‌های سالم و سازنده که ارزش‌ها یا اهداف شما را حفظ می‌کنند، تشویق می‌شود.

درمان شناختی (Cognitive Therapy)

درمان شناختی به شما کمک می‌کند تا از شیوه‌های منفی و ناکارآمد تفکر خود آگاه شده و آن‌ها را تغییر دهید. با اصلاح این افکار، می‌توانید به‌طور سالم‌تری احساس و عمل کنید. این درمان اغلب با رویکردهای رفتاری در “درمان شناختی-رفتاری (CBT)” ترکیب می‌شود تا افکار و رفتارهای شما را بررسی کرده و به تغییر روش تفکر و عمل شما کمک کند.

زوج درمانی (Couples Therapy)

زوج درمانی نوعی روان‌درمانی است که می‌تواند در هر مرحله از رابطه به شما و شریک زندگیتان کمک کند، بدون در نظر گرفتن وضعیت تأهل، سن، نژاد، مذهب یا گرایش جنسی. اگر با مشکلاتی در رابطه مواجه هستید، می‌توانید از زوج درمانی برای بهبود رابطه خود کمک بگیرید.

درمان دیالکتیکی رفتاری (Dialectical Behavior Therapy – DBT)

درمان دیالکتیکی رفتاری نوعی درمان شناختی-رفتاری (CBT) اصلاح‌شده است. اهداف اصلی آن شامل یادگیری زندگی در لحظه، توسعه روش‌های سالم برای مقابله با استرس، تنظیم احساسات و بهبود روابط با دیگران است.

EMDR Therapy

درمان پردازش مجدد و حساسیت‌زدایی از طریق حرکت چشم (EMDR)، نوعی روان‌درمانی است که از تحریک ریتمیک چپ و راست (دوطرفه) استفاده می‌کند تا به افراد در بازیابی از تروما یا تجربیات ناراحت‌کننده زندگی کمک کند. این رویکرد اساساً مغز را برای پردازش مجدد رویدادهای آسیب‌زا آموزش می‌دهد.

خانواده درمانی (Family Therapy)

خانواده درمانی نوعی درمان است که برای کمک به مشکلاتی که به طور خاص بر سلامت روان و عملکرد خانواده تأثیر می‌گذارند، طراحی شده است. این درمان می‌تواند به اعضای خانواده کمک کند تا روابط قوی‌تر ایجاد کنند، ارتباطات را بهبود بخشند و تعارضات را در سیستم خانواده مدیریت کنند.

همین حالا
تماس بگیرید

.کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می‌باشند

هرگونه کپی‌برداری از محتوا سایت آرامش غیر مجاز می‌باشد